Świat Zielonej Kuchni Świat Zielonych Wydarzeń i Eventów ZIELONE NEWSY

Ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne „Konopie w kuchni” odbędą się stacjonarnie we Wrocławiu

warsztaty kulinarne "Konopie w kuchni"

Ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne „Konopie w kuchni” odbędą się stacjonarnie we Wrocławiu w ostatnią niedzielę października. Tematem zbliżających się warsztatów będzie m.in. to, jak prawidłowo używać w kuchni produktów takich jak: olej z nasion konopi, białko konopne, nasiona konopne łuskane, białko konopne oraz mąka konopna. Pojawią się także konopne infuzje. Wydarzenie poprowadzą dwie znane w branży dietetyczki – Gosia Szakuła (Smilling Spoon) oraz Justyna Gwóźdź. Z artykułu dowiesz się dlaczego warto wziąć w nich udział.

Ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne „Konopie w kuchni”

Warsztaty kulinarne „Konopie w kuchni” to cykl wydarzeń prowadzony od kilku lat przez Gosię Szakułę (Smilling Spoon), autorkę m.in. książki „konopie i marihuana w kuchni”. Gosia od lat zajmuje się dietetyką konopną i ma niesamowitą widzę na temat tego jak prawidłowo stosować konopie w kuchni.

Tym razem warsztaty wraz z Gosią poprowadzi Justyna Gwóźdź, która także zajmuje się dietetyką konopną. Ukończyła także  studia z zakresu żywienia człowieka, analizy żywności i zarządzania jakością oraz rolnictwa.

Justyna zajmuje się też terapią holistyczną jako konopny terapeuta i dietetyk.

Warsztaty

27.10 we Wrocławiu podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję m.in. nauczyć się jak przygotowuje się:

-konopną infuzję CBD (wyciąg z ziela konopi)

-smoothie z białkiem konopnym

-gryczane pankejki z mąką konopną, z pesto konopnym z dodatkiem sałatki z nasionami konopi

-praliny z konopne z masłem orzechowym i CBD

-napar z konopi zawierający CBD

warsztaty kulinarne "Konopie w kuchni"

Konopie w kuchni – trochę wiedzy teoretycznej

Co ważne, przed częścią praktyczną odbędzie się wprowadzenie czyli część teoretyczna, podczas której dowiecie się więcej o roślinach Cannabis sativa L. Uczestnicy dowiedzą się o jej właściwościach i wpływie na organizm, a także o związkach zawartych w konopnych produktach i co ważne –  o tym jak obchodzić się z nimi w kuchni, by zachować ich cenne właściwości.

Warsztaty odbędą się w dogodnej lokalizacji w centrum Wrocławia przy ulicy Tęczowej 57. Jako uczestnik nie potrzebujesz żadnych produktów ani akcesoriów.

Weź ze sobą buty na zmianę (klapki) lub ciepłe skarpety – spotkanie odbywa się w studiu jogi gdzie nie chodzi się w butach.

Zapisy oraz więcej informacji znajdziesz T U T A J

Termin i miejsce warsztatów:

Niedziela 27 października, godzina: 13:00-15:30

Studio Jogi Drzewo Życia ul. Tęczowa 57 Wrocław.

Zostaw komentarz

Twój email nie będzie opublikowany.

Może Ci się spodobać